• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Deset planinara iz Novog Sada u  februaru ove 2015.godine učestvovalo je na 45. memorijalnom usponu na Lupoglav  2102 mnv. na Prenju.
Akcija se smatra zahtevnom zbog velike visinske razlike koju je potrebno savladati sa velikim rančevima i surovih zimskih uslova koji često vladaju prilkom uspona. U našem sećanju ova akcija će ostati zapamćena po lepom druženju, noćenju u šatorima u snegu, topljenju snega za vodu za piće, po usponu u navezama. Testirali smo svoje sposobnosti i izdržljivost. Proveli smo divan vikend u snežnim predelima gde planina vlada svojom snagom, hladnoćom i nepreglednom lepotom. Stopili smo se sa prirodom, bili deo nje i neizmerno uživali u svakom trenutku.
Akciju je organizovao Planinarski savez BiH. Učesnika je bilo preko 200. Uspon prvog dana sa opremom do kampa na Barnom dolu oko 1600mnv. Uspon drugog dana u navezama sa derezama i cepinima oko 400 mnv. Treći dan, pakovanje šatora i silazak. Naša ekipa je imala četiri devojke koje su zaslužile sve pohvale za napore koje su podnele uz osmeh.  
Kamp na Barnom dolu


 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 34 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com