• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

PD Naftaš od početka 2013. godine ima i Sekciju za planinski biciklizam.

Planinski biciklizam je uz plivanje, jedan od sportova koji angažuje najveći broj mišića i mišićnih grupa našeg tela. Planinski biciklizam je sport u kome se biciklom vozi preko tzv. „ofrouda“, odnosno puteva kao što su šume, brda, planine, kolski putevi, parkovi, poljane... Ovo može biti bilo na mauntin bajku (brdskom biciklu) ili na hibridnom biciklu. Zajedničko svim brdskim biciklama su široke gume sa kramponima, široke i ojačane cevi rama i suspenzija na prednjoj viljuški. U zapadnim zemljama, odakle je stigao kod nas, brdski biciklizam je veoma popularan sport posebno kod ljudi koji su okrenuti prirodi, sportu i zdravom telu i duhu. Sam sport zahteva posebnu opremu i bicikle, kao i određena predznanja, iskustvo i tehniku za ofroud vožnju.

Pošto se nalazimo nadomak Fruške Gore, to nam obezbeđuje najbolje terene za rekreaciju i uživanje u prirodi.

 

U Srbiji je 2012. godine poginulo 73 biciklista a 1800 je povređeno.

Nebezbedno preticanje je najčešći uzrok stradanja biciklista u saobraćaju.

Potrebna je izmena Zakona o bezbednosti u saobraćaju kako bi se definisala obaveza bočnog odstojanja od 1,5 m prilikom preticanja biciklista.

Nedostaje odgovarajuća signalizacija upozorenja na prisustvo biciklista na lokalnim i regionalnim putevima.

Apelujemo na vozače da obrate pažnju na sve veće prisustvo biciklista u saobraćaju.

PAZI BICIKLISTA!

pazibiciklista1

IMG 9190

Kao što znate Planinarsko društvo Naftaš ima i biciklističku sekciju. Malobrojnu ali veoma vrednu. Sve što se koristi treba održavati pa tako i bicikl da bi lepo radio i bio bezbedan. Na ovim stranicama retko nekoga reklamiramo a ovaj članak je mnogo više preporuka nego reklama.

Ako imate potrebu za održavanjem bicikla, dobar i kvalitetan servis po pristojnim cenama možemo Vam preporučiti Bicikl centar Bleša u Veterniku na adresi Kosovke devojke 20, tel. 064 126 33 68.

slika

mapa

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 214 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com