• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo Naftaš je organizovalo planinarsku akciju Maljen 2013, 19. oktobra 2013. god.
Vodiči akcije su bili Zoran Marković i Milan Marković. Grupu planinara koja je krenula iz Novog Sada na Maljenu je dočekao Aleksandar Damjanović koji je pre desetak godina i markirao stazu ka vodopadu pa smo čuli interesantnu priču o toku i učesnicima markiranja.
Zoran Marković je obezbedio stazu postavljanjem užeta tako da se cela grupa spustila do vodopada bez ikakvih problema. Potom smo otišli do planinarskog doma na poljanama gde sto isto tako čuli priču o izgradnji doma.
Posle kraćeg odmora smo krenuli u planiranu šetnju: Planinarski dom na Poljanama - vrh Kraljev sto - vrh Zobalac - reka Crna Kamenica - Veliki Maljen - Ciker - Bogdanovica kosa - vrh Vlasovi - Planinarski dom na poljanama.
Po završetku šetnje odmorili smo se na vidikovcu Paljba i otišli u posetu etno kuće domaćina Mila Obradovića gde smo imali obezbeđen ručak. Posetili smo kanjon Crne reke kao i ušće Bukovske i Crne reke.


Statistika akcije:
- poseta vodopadu Skakalo, prepesaceno 2,2 km, 271 m silaska i isto toliko uspona
- planirana akcija na Maljenu, prepesaceno 15 km, sa 788 m silaska i isto toliko uspona
- poseta uscu Crne i Bukovske reke, prepesaceno 0,8 km, sa 60 m silaska i isto toliko uspona
Sve ukupno: 18 km, 1119 m uspona i isto toliko silaska

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 64 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com