• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

U subotu 23.3.2013. god. PD Naftaš iz Novog Sada je organizovao tradicionalnu akciju Potoci i vodopadi Fruške gore po peti put a povodom dana voda planete Zemlje. Na akciji su učestvovali i planinari PSD "Kopaonik" i PSD "Železničar" iz Beograda, PK "Spartak" iz Subotice, PD "Borkovac" iz Rume kao i planinari drugih društva iz Novog Sada.

Vodič akcije je Siniša Matejašev koji je planiranu stazu: restoran "Beli Čin" - Dumbovački potok i Dumbovački vodopad - potok Sedam izvora i vodopad - izvor Malog rakovačkog potoka - Brankovac - izvor i vodopad na Kozarskom potoku - Osovlje - vodopad na Dobrom potoku - Šakotinački potok i Šakotinački vodopad - Beočin selo - restoran "Beli Čin" realizovao zajedno sa prisutnim planinarima u potpunosti.

Prepešačeno je 22,5 km, savladano 1080 m uspona i isto toliko silaska. Vreme za šetnju je bilo idealno, sunčan dan a obronci Fruške gore prepuni ljubičica. Na vodopadima je bilo dosta vode pa su i izgledali kao pravi vodopadi što možemo da zahvalimo jakoj kiši koja je padala pre par dana.

 

Fotografije sa akcije možete pogledati ovde:

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 133 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com