• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Izveštaj sa izleta Prvih ljubičica od 17.03. 2013.

Po veoma lepom , sunčanom i prohladnom danu na 18. tradicionalnoj po redu akciji Izlet Prvih ljubičica okupilo se 40 učesnika, mahom članova našeg Društva, zaposlenih u Naftnoj industriji a bilo je i planinara iz drugih Društava iz Grada. Svake godine već 18 godina za redom naši planinari članovi Planinarskog Društva Naftaš organizuju pohod u Frušku Goru u čast proleća i rađanja novog života kakav se samo u planini može doživeti.

Ovog puta zbog iznenadnog zahlađenja i neočekivanog novog snega bili smo usktraćeni u uživanju u poljima visibaba, kukureka i ljubičicama i svakojakim novotarijama što dolazak proleća najavljuju. Sa iznajmljenim autobusom GSP krećemo ispred NIS-ove zgrade u 9.15 minuta kako je i bilo najavljeno, usput po gradu stajali smo na još nekoliko prethodno najavljenih mesta i kupili zainteresovane planinare.

U veoma dobrom raspoloženju stižemo na Venac odakle je bilo zamišljeno da krenemo na turu prema planinarskom domu iznad Stražilova. Veoma laganim hodom po snegu stižemo najpre do Spomenika palim borcima a potom i do Tv tornja na 516 m nv gde smo napravili i prvu pauzu za doručak. A potom smo se uputili jednom veoma lepom stazom preko Đinđoša do karlovačkog potoka i Stražilova.

Na kraju posle nepuna tri sata laganog hoda i pređenih 10 km stigosmo i u dom na Stražilovu gde su nas čekale vruće krofne tek ispečene sa eurokremom i domaćim pekmezom od malina a bilo je i toplog planinaskog čaja.

Sve ovo za nas pripremile su naše članice Rada i Nadežda koje su u ranim jutarnjim satima po ledu i snegu stigle u planinarski dom.

Mnogima je ovo bila prva šetnja pa okrepljenje u vidu ukusnih krofni i vrućeg čaja dođe kao melem na ranu. Nakon odmora i okrepljenja krenuli smo nazad put grada preko živopisnog sela Bukovac na obroncima Fruške Gore.

Akcaja se završila u 16.10 kada smo pristigli u grad. Šteta je što prethodnih dana nije bilo više sunca a manje snega i leda naš užitak bi bio nemerljiv.

Izveštaj napisao Zoran Marković

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 48 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com