• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Planinarsko društvo NAFTAŠ je organizovalo u subotu 23.02.2013. godine planinarsku akciju na Fruškoj gori. Kretali smo se trasom: Čerević - Čerevićki potok- Katanske livade - Kesten - Testera - Andrevlje- Remetica - Hajdučki breg - Borovina - Letenka - Gradac - Gredelj - Gredeljski vodopad - Crveni čot - Osovlje - Man. Beočin - Beočin selo - Beočin.
U autobusu je na početku šetnje bilo 15 planinara. Jedna planinarka zbog jake kiše i vetra je odmah odustala i vratila se autobusom za Novi Sad. Tri planinara su krenula grebenom a ne dolinom Čerevićkog potoka. Jedna planinarka je posle pola sata odustala od šetnje zbog jake kiše jer nije imala kabanicu. Kod Testere su odustala još dva planinara i vratila se za Čerević. Ostatak grupe je nastavio ka Andrevlju gde su se kratko odmorili i okrepili. Na Andrevlju smo bili veoma lepo primljeni u objektu Ceptor-a. Troje planinara je tada donelo odluku da skrate šetnju i da se prošetaju nazad do Banoštora. Ostatak grupe od pet planinara je nastavio dalje po planu. Vreme se popravilo, nije bilo kiše niti vetra. Po sunčanom vremenu obišli smo planiranu stazu. Hajdučki vodopad je veoma lep. Gredeljski nije ostavi neki poseban utisak. Dragan Tomić je otkrio jedan novi vodopad i dali smo mu ime Mali naftaški vodopad. Na Crvenom čotu je jedan planinar odlučio da ne krene ka Osovlju i Beočin selu jer mu šetnja nije bila dovoljno dugačka pa je nastavio ka Paragovu.

Statistika pređene staze:

Ukupni uspon: 1725 m
Ukupni silazak: 1726 m
Pocetak: 07:54:57
Zavrsetak: 17:24:22
Prepesaceno: 31,1 km

Slike možete videti u nastavku:

.

.

 

 

 

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 119 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com