• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kolektivno osiguranje za članove Planinarskog saveza Srbije

Plaćanjem članarine za tekuću godinu u svom planinarskom društvu dobijate osnovno kolektivno osiguranje (dokaz hologramska markica PSS zalepljena na vasu clansku karticu) po uslovima koje je PSS ugovorio.

Ovo osiguranje od 1.1.2020. godine važi ukoliko imate završenu osnovnu planinarsku obuku i imate potvrdu o lekarskom pregledu u kojoj je lekar potvrdio da ste sposobni za bavljenje planinarenjem ne starije od 6 meseci ostali uslovi su slični ranijim.

Postoji mogućnost da se uplatom dodatnih 1900 dinara po članu dobije i osiguranje sa većim pokrićem uz koje se besplatno dobija pretplata za Planinarski glasnik.

Više detalja u dopisu PSS:

Kao i predhodnih godina Planinarski savez je uplačivao osiguranje za svoje članove.

Ove godine smo otišli i korak dalje a po ugledu na Slovenačko
osiguranje koje je po nivoima.

Osnovno osiguranje koje ide uz članarinu i iznosi 500din obuhvatasledeće: u slučaju smrti premija je 900000din, u slučaju invaliditeta premija je 1800000din ( u zavisnosti od stepena invaliditeta) i pokriveni troškovi spasavanja do 400000din maksimum.

Dodatno osiguranje koje se naknadno plaća i iznosi 1900din i ono obuhvata sledeće: u slučaju smrti premija je 900000din, u slučaju invaliditeta premija je 1800000din ( u zavisnosti od stepena invaliditeta) i pokriveni troškovi spasavanja do 700000din maksimum kao i godišnju pretplatu za planinarski glasnik. Dodatno osiguranje ide na ime svakog osiguranika koji tom prilikom i dobija polisu osiguranja. Sada smo na dodatno osiguranja dodali i osiguranje u putu odnosno od mesta boravka do mesta gde se izvodi sam sportski događaj.

Što se tiče školske dece do 14 god kao i stariji od 75 god njihovo osiguranje je pokriveno samo za troškove spasavanja.

Sva osiguranja idu preko matičnih PSO gde se i vrši uplata. Ko uplati dodatno osigutanje dobija drugačiju markicu od onih koji imaju osnovno.

Oba osiguranja važe u celom svetu i nema limita visine, a pokrivaju planinarenje, alpinizam, takmičarske disciplini PSS-a kao i visokogorstvo.

Uslov da bi se naplatilo osiguranje je sledeći: aktivnost na kojoj je nastala nesreca mora da je u kalendaru aktivnosti PSS-a ili PSO, da povređeni ima odgovarajuće obuke iz oblasti u kojoj je došlo do povređivanja, u slučaju tehničkih disciplina da je na akciji korištena adekvatna i atestirana oprema.

U slučaju da akcija nije u kalendaru a vodič želi da je organizuje mora da traži odobrenje od upravnog odbora matučnog PSO, kao što stoji u pravilniku o bezbednosti PSS-a.

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 124 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com