• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

U subotu 30.03.2013. god. u organizaciji PD Naftaš održana je akcija Proleće na Ceru.

Vodiči su bili Milan Marković i Nadežda Rackov. Lokalni vodič Nenad Đermanović iz PSD Cer Šabac.

Planinari su se kretali trasom Manastir Radovašnica - Man.reka - Man.kosa - Raskršće - Vidikovac - Visoki rt- Šančine -Kosanin grad - Pl.dom Lipove vode - Potok Lipovac - Trbosilje - Iverak - Debeli rt -selo Milina - Stanića brdo - Mirkovača -Pl. dom Lipove vode.

U tri navrata je došlo do odstupanja od planirane staze. Prvi put je staza na početku skraćena a zatim produžena, drugi put umesto planinarskom stazom krenuli smo kolskim putem i treći put u pokušaju da se ide boljim putem sišli smo sa staze ali posle par stotina metara smo se vratili na istu.

Popeli smo najviši vrh Cera - Šančine i Iverka - Debeli rt.

Zajednička slika pored manastira Radovašnica

Grupa na vrhu Iverka

Na akciji je učestvovalo 18 + 2 planinara iz pet planinarskih društava: PD Naftaš Novi Sad, SU PSD Poštar Novi Sad, PSD Železničar Novi Sad, PK Spartak Subotica i PSD Cer Šabac. 12 planinara je prošlo celu stazu, 7 planinara je prošlo prvi deo staze do doma,jedan planinar se priključio akciji od pl. doma do kraja akcije. Na Ceru nas je dočekalo lepo vreme sunčano i toplo. Po dolasku u Trbosilje krenula je kiša koja nije bila jaka ali je zahtevala da obučemo ili jakne ili kabanice. Deo staza kojima smo se kretali je bio prilično zarastao ali je kretanje bilo moguće bez ikakvih problema.

Prepešačeno 26,5 km, 1558 m uspona i 1153 m silaska.

Napisao Milan Marković

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 24 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com