• image
  • image
  • image

Vaše slike, tekstove, izveštaje i najave šaljite na adresu elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Уводни текст можете погледати и овде (pdf формат).За нас планинаре ово време пандемије је веома тешко. Навикли на често кретање по природи принуђени смо на ограничавање окупљања, простора и кретања. Због тога, многи од нас су повећали своје бициклистичке активности. Како се ове године не препоручује ни одлазак ван Србије, право је време да планинарско-бициклистички упознамо лепоте наше земље.

SL 3 2 Lepenko sa maskom Resize

Пред нама је јединствен планинарско-бициклистички програм којег је осмислио Стеван Гашпаровски под називом „Планинарска цикло тријада Подунављем“ у оквиру ПД „Нафташ“ из Новог Сада.

Међународна бициклистичка стаза Еуровело 6 (ЕV6), која повезује Атлантски океан и Црно море, на прошлогодишњем Међународном сајму туризма у Берлину, проглашена је за најатрактивнију, од до сада трасираних 19 бициклистичких рута у Европи. Ова 4.500 километара дуга траса, која се протеже од француског града Нант до румунске луке Констанца, често се назива и Дунавска бициклистичка рута, јер највећим и најатрактивнијим делом прати другу најдужу реку Европе, Дунав.

Део који пролази кроз Србију, један је од најпопуларнијих бициклистичких праваца у Европи. Прошле 2019. године је њиме прошло око 10.000 бицилста. У Србији, ЕV6 рута улази на северу Војводине, код Бачког Брега, а излази након 667 километара код Неготина.

Акција „Планинарска цикло тријада Подунављем“ је замишљена да се изведе у три етапе.

  1. етапа „Наше Подунавље“.
  2. етапа „Горње Подунавље“ и
  3. етапа „Доње Подунавље“.

Пробициклираћемо укупно 172 км. Пошто са великим нестрпљењем ишчекујемо сваки нови организован излазак у планину, друга и трећа етапа имају и планинарско – пешачку екипу коју предводи Душан Томић.

Са великим нестпљењем очекујемо Ваше пријаве!

Стеван Гашпаровски, моб.тел. 063/523-758

Rad društva pomažu:

Ko je na mreži: 49 gostiju i nema prijavljenih članova

Preporučujemo:

Popusti za članove:

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com